7001. Vestjysk redningsstation

Sønderho redningsstation, byggesæt fra Danscale

7001. Byggesæt i resin. Pris: € 48,-

Mål: ca. 14,4 x 7,8 x 5,0 cm

Produktet er ikke på lager

OBS! Denne bygning er udgået, men kommer igen i en forbedret version.

Om modellen:

Modellen fremstilles ved hjælp af Fonden gamle Sønderho, Sønderho redningsmuseet og Sønderho sognearkivet. Alle dele er fuldstændig støbt i resin. De enkelte dele (væggene, porten, lugerne, tagrender, taget) kan samles nemt. Der følger vådtransfers til Dannebrogsflag med i byggesætet.

Sønderho redningsstation

Historie/om forbilledet:

Den jyske vestkyst har altid været farligt for skibsfarten. Ifølge fremgangen i økonomien og skibsfarten i løbet af 1800-tallet oprettede staten i 1852 ”Det nørrejydske redningsvæsen”, og i de følgende år etablerede man op imod 50 redningsstationer langs kystlinierne. De var ofte venlig udseende røde murstenshuse med et karakteristisk stor grønne port med påmalede Dannebrogsflag. Taget var af skifer, og ved siderne var der fire hvide støttepiller. De var udstyrede med redningsbåd og redningsudstyr. Redningsbåden stod på et hjulsæt, som blev trukket af 6 heste til strandkanten på.

Sønderho redningsstation

Der findes stadig mange redningsstationer af samme type, ofte med kun små afvigelser, bl.a. i Sønderho, Rindby, Nørre Vorupør, Nymindegab, Blåvand, Haurvig, Gl. Skagen eller på Læsø.  Nogle af dem er i dag indrettet til museer, eksempelvis Nymindegab og Haurvig Redningsstation, mens Thorsminde redningsstation i dag er ombygget til kirke. Andre redningsstationer tjener i dag som sommerhus.

Billederne stammer fra Sønderho sognearkivet.

 

Comments are closed.