21.06.2012. Hos os kan du betale med PayPal!

Det er desværre stadig utroligt dyrt, hvis man vil overføre penge til en anden valuta. Men: De høje gebyrer kan bruges bedre på en anden måde.
Derfor har vi reageret og oprettet en PayPal konto. Hvis du vil overføre et regningsbeløb via PayPal, skal du bare bruge vores email-adresse info@danscale.com, og efter ganske få klik med musen er beløbet overført. På den måde sparer du både tid og penge.

God fornøjelse!

Posted in Nye produkter | Leave a comment

Statshusmandsbrug og Glyngøre station

I dag kan vi vise de første billeder af vores kommende statshusmandsbrug. Den bliver, som vores kommende småhus, en typisk bygning i Bedre-Byggeskik-stilen.

Danscale statshusmandsbrug model

Danscale statshusmandsbrug model bagside

Bedre Byggeskik-huset skulle normalt allerede have været udkommet, men desværre opdukkede der nogle tekniske dvs. konstruktionsmæssige problemer. Vi arbejder dog fortsat videre med projektet og håber, at den snarest muligt kan komme i handelen.

Og så kan vi vise en første prøvesamling af Glyngøre station:

Glyngøre station Danscale

 

Posted in Nye produkter | Leave a comment

Telefonboksene – se de første tegninger!

I dag kan vi vise de første tegninger af Utzon-telefonboksene. Bemærk de mange fine detaljer, som modellerne vil få. Der mangler stadig gitrene, som fremstilles i ætset messing.

Utzon telefonboks Danscale 2

Utzon telefonboks Danscale 3 Utzon telefonboks Danscale 4

Posted in Nye produkter | Leave a comment

30.10.2011 Nyt om Bedre Byggeskik og Glyngøre

Nu kan vi vise den færdige 3-D-konstruktion for vores kommende Bedre-Byggeskik-hus. Huset blev tegnet i 1924 for en malermester fra Fredensborg. Beboelseshuset rummer dagligstue, køkkenet og spisekrog i stueetagen samt et soveværelse og et lille badeværelse i tagetagen. I sidebygningen findes der malerens værksted samt toilet og brændselsrum.

Huset kan bruges til mange formål både i byerne og på landet.

Nedenfor vises nogle nye billeder mht. vores kommende model af Glyngøre station:

Danscale Glyngøre station, enkelte dele

Danscale, Glyngøre station,  fassade tilbygning

Danscale, Glyngøre station, vinduesåbning og støttebjælker

Posted in Nye produkter | Leave a comment

Statshusmandsbrug fra Danscale!

Vores to nyeste byggesæt, #3001 Hus med forretning samt #1005 Langå kolonnehus, forventes i handelen i slutningen af Oktober, og dermed vil vi vanen tro præsentere vores næste nyhed:

Et typisk dansk statshusmandsbrug. Hvem kender dem ikke, disse typiske vinkelformede gårde med sorttjærede sokler, hvidkalkede vægge og røde tegltag, som blev bygget i tusindvis rundt omkring i hele landet?

Nu kommer Danscale med en mindre, vinkelformet gård, som bygges efter originale byggetegninger og bedste danske byggetraditioner.

Statshusmandsbruget er et andet godt eksempel på typisk dansk arkitektur i vores sortiment. Samtidig er det en fortsættelse af stilen Bedre Byggeskik, som vi allerede begyndte med vores kommende småhus fra 1920′erne.

Posted in Nye produkter | Leave a comment

Glyngøre station: Så er fortovet færdigt udviklet…

Glyngøre, grundplade med fortov

Som man kan se, er grundpladen med den smukke, typisk dansk fortov færdigt udviklet nu. Pga. størrelsen af banegården leveres den i to halvdele, som mj-byggere selv skal lime sammen. Perronen, som ligeledes produceres i to halvdele, skal senere sættes foran huset på sporsiden.

Bemærk, at både fortovsstrukturer og perronforkanter udkommer som enkelte løsdele.

Posted in Nye produkter | Leave a comment

Glyngøre station kommer med korrekt fortov og perron

Nu er det ganske vist: Vores model af Glyngøre station leveres med korrekt dansk fortov til gadeside og med en korrekt dansk perron til sporsiden. Perronen får en samlet højde på 5 mm, som svarer 43,5 cm i realitet. På den måde kan de enkelte modelbyggere selv indpasse den sådan i landskabet, at perronkanten kommer til at ligge 26 cm over sporprofilet – som det var tilfælde i Glyngøre.

Samtidig har vi første billeder af de helt korrekte sålbænker, som i original er afdækket af en tynd jernplade.

Glyngøre station: Arbejdsbillede til sokkel og fortov Glyngøre station: Nordgavl

Glyngøre station: Toiletvindue Glyngøre station: Nordgavl anden billede.

Posted in Nye produkter | 1 Comment

Nyt om Bedre Byggeskik-projektet

Småhus fra 20'erne

Vi er glade, at vi kan præsentere det første billede af vores nyeste projekt, et småhus fra Bedre-Byggeskik-bevægelsen.

Projektet laver store fremskridt, og der er mange elementer, som allerede er færdige. På billedet kan man se tagets konstruktion og dens smukke typiske udformning. Bemærk, at taget skal, hvis det er muligt, støbes som et enkelt del, som man kender det fra vores andre huse. Derved bliver samlingen nemt og ubesværet.

Modellen, som indeholder både beboelseshus og sidebygning med værksted, konstrueres efter gamle, originale byggetegninger. Selv om originalen blev projekteret til en malermester i Fredensborg, kan modellen bruges til mange formål i stationsbyen, ude på landet eller i nærheden af havet, her som feriehus med anneks.

Posted in Nye produkter | Leave a comment

Nyt om Glyngøre-projektet!

Vi kan nu oplyse, at alle murstensdetaljer er færdig udviklede. Alt blev gennemgået og bearbejdet flere gange, og i alt kan man sige, at det bliver en masse af spændende detaljer: alle de forskellige buer over vinduerne, kassetterne under vinduerne, de forskellige sålbænke og gesimser, nicherne for nedløbsrør osv.

Med hensyn til de forskellige facader kan vi sige, at det lykkedes pga. en meget god research-arbejde fra forskellige sider, at gengive alle vinduesinddelinger, de forskellige højder og placeringer af vinduerne på gavlene osv. HELT korrekt.

Generelt vil bygningen svare den stand, som den havde fra 1964 og frem, dvs., som Mogens Duus skriver, “i sin sidste skikkelse som jernbanestation”.

Der kommer snart flere informationer om projektet.

 

Posted in Nye produkter | Leave a comment

Glyngøre station i model

Glyngøre station

Efter en lang planlægningsfase, kan vi endelig præsentere vores næste projekt:

Det bliver en nøjagtig kopi af Glyngøre station i 1:87.

Stationsbygningen, som nok er kendt blandt de fleste modeljernbaneentusiaster, er egnet for både stationsbyer og provinsbyer i hele landet, og den danner en masse af muligheder både i sammenhæng med vores bestående sortiment og planlagte bygninger.

Glyngøre station kommer i den sædvanlige høje Danscale-kvalitet, vi er kendt for, dvs. den nøjagtige murstensstruktur, fine overfladedetaljer, messingvinduer osv.

Bemærk, at billedet bruges med venlig tilladelse af Erik V. Pedersen.

Posted in Nye produkter | 1 Comment